ARTICLES | CATEGORY RECOMMENDATIONS & CONSUMER PROTECTION
New revision of the recommended guidance values for mineral oil hydrocarbons (MOH) in food published
The German Food Association has defined MOH orientation values together with the German Working Group on Consumer Health Protection
1. March 2024
Further amendment of the maximum residue levels for nicotine in spices
In October 2023, the industry presented monitoring data which showed that the previous maximum residue levels in spices
12. February 2024
EFSA has updated and published a risk assessment on ergot alkaloids in animal feed.
The EFSA has now considered 14 (instead of the usual 12) ergot alkaloids (ergotamine, ergocristine, ergocornine, ergometrine,
23. January 2024
Publication of EFSA's updated risk assessment on inorganic arsenic
Die EFSA aktualisierte das letzte Mal 2021 die Bewertung zu anorganischem Arsen in Lebensmitteln. Diese
18. January 2024
Neue Beschlüsse der 91. Arbeitstagung des ALTS veröffentlicht
Der ALTS (Arbeitskreis der auf dem Gebiet der Lebensmittelhygiene und Lebensmittel tierischer Herkunft tätigen Sachverständigen)
25. September 2023
BfR veröffentlicht Risikobewertung zu Ergotalkaloiden in bestimmten Getreideprodukten
Aufgrund der möglichen Absenkung der Höchstgehalte in bestimmten Produktkategorien Mitte 2024 für Ergotalkaloide in der
25. September 2023